Magyar Kendo, Iaido és Jodo
Szövetség

Bp. 1073. Dob utca 80. I./12.
mobil: +36 20 460 2565
tel./fax: +36 1 342 0034
e-mail: office@kendo.hu

EKB 2017

Bronzérmes a magyar férfi kendo válogatott

A mai napon a férfi csapatversenyek kerültek megrendezésre a XXV. Kendo Európa-bajnokságon. Az előzetes számítások alapján úgy tűnt a sorsolás kedvezett a magyar fiúknak és a legjobb nyolcig nem vártunk nagy riválist. Ezzel szemben sérülés nehezítette a mieink helyzetét, hiszen Babos Gábor, a válogatott oszlopos tagja nem sokkal a bajnokság előtt térdsérülést szenvedett, ezért Szegőfi Ákos vette át a helyét a csapatban.

Ennek ellenére – vagy éppen ezért – a magyarok dinamikusan kezdték az EB-t, 9-0-ra győzték le Lettországot és Ausztria csapata sem okozott túl nagy nehézséget. A poolból így elsőként jutottunk ki. Az egyenes kieséses szakaszban Montenegró válogatottját is simán vertük 5-0 arányban.

A legjobb négy közé kerülésért folytatott harcban megkaptuk menetrendszerű kemény ellenfelünket, Svájc csapatát. Csak úgy, mint a korábbi EB-n és a tavalyi VB-n, az ellenfél most sem adta könnyen magát, de szoros meccsen 2-1 arányban sikerült felülkerekednünk a nagy riválison.

Az elődöntőben az európai kendo legeredményesebb férfi válogatottja, a francia gárda került össze a mieinkkel, akik most erősebbnek bizonyultak a magyaroknál és 3-1-es végeredménnyel jutottak a döntőbe, ahol aztán Belgium csapatát is legyőzve megszerezték az Európa-bajnoki címet.

A tegnapi junior és női csapat bronzok után tehát a férfi csapat is a harmadik helyen végzett a XXV. Kendo Európa-bajnokságon. A magyar férfi kendo válogatott ezzel a helyezéssel megszerezte történelme második EB bronzérmét.

XXV. Kendo Európa-bajnokság férfi csapat kategória:
1. Franciaország
2. Belgium
3. Magyarország
3. Spanyolország

Holnap, az EB zárónapján délelőtt a női egyéni, délután a férfi egyéni mérkőzésekkel folytatódik a program. A torna versenykategóriáinak sorsolását a bajnokság hivatalos weboldalán (http://www.ekc2013germany.de) lehet megtekinteni. A küzdelmek on-line stream-en is nézhetők.

Bánáti Zsombor

(Fotó: Vachter Ákos és facebook.com/ekc2013germany)