Magyar Kendo, Iaido és Jodo
Szövetség

Bp. 1073. Dob utca 80. I./12.
mobil: +36 20 460 2565
tel./fax: +36 1 342 0034
e-mail: office@kendo.hu

EKB 2017

Magyar Férfi Kendo Válogatott bronzérem, Szegőfi Fighting Spirit díj

Fantasztikus sikert hozott a XVI. Kendo Világbajnokság a magyar férfi válogatott számára. A megelőző, 2012-es VB-n harmadik csapat ismételni tudott és egyedüli európai csapatként került az elődöntőbe, ahol végül a biztos bronzérmet szerezte meg. A VB-k történelmében ezidáig csak az olasz (2003) és a magyar (2012) válogatott ért oda a dobogóra európai nemzetként. Azonban csak a magyar válogatott az, aki duplázni tudott.

Az ellenfél ezúttal a tizennégyszeres bajnok Japán volt, akik a papírforma szerint győzedelmeskedtek a mienk felett és jutottak a döntőbe, ahol Koreával küzdenek az aranyéremért..

A magyar csapat az ausztrál és román válogatottat sima 5:0-val verte, a chilei csapat azonban nem adta könnyen magát, de 3:2-vel a mieink jutottak az egyenes kieséses szakaszba.Itt először a belgákat múltuk felül 3:2-re, mondhatnánk drámaian, hiszen 0:2-ről fordítottunk. A legjobb nyolcban 3:1-re győztük le Kínát és jutottunk a legjobb négy közé. A magyar válogatott végül 5:0-ra kapott ki a japán csapattól, így a bronzérmesként végzett XVI. Kendo Világbajnokságon, Tokióban.

Dubi Sándor (Szigetközi Junior Kendo Klub), Babos Gábor (Szigetközi Junior Kendo Klub), Dubi Attila (Szigetközi Junior Kendo Klub), Tóth Balázs (Szegedi Kendo Egyesület), Szegőfi Ákos (Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub) és Schreiner Dávid (Szigetközi Junior Kendo Klub) - a világ harmadik legjobb kendo csapatának tagjai.

Update: a küzdelmek után Szegőfi Ákos Fighting Spirit díjat kapott.

Bánáti Zsombor