Magyar Kendo, Iaido és Jodo
Szövetség

Bp. 1073. Dob utca 80. I./12.
mobil: +36 20 460 2565
tel./fax: +36 1 342 0034
e-mail: office@kendo.hu

EKB 2017

XXV. Kendo Európa-bajnokság, Berlin

Pénteken veszi kezdetét a XXV. Kendo Európa-bajnokság, aminek idén a német főváros, Berlin ad otthont. A Magyar Kendo Válogatott tagjai szerdán indultak útnak a tornára.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a magyar csapat felkészülése nem volt teljesen zökkenőmentes erre az Eb-re. Egy jó darabig úgy tűnt, hogy anyagi okok miatt meghiúsul hazánk részvétele a tornán, de a hazai kendo támogatók példás hozzáállásának köszönhetően sikerült a hiányzó összeget megszerezni a csapatnak. Ehhez persze a válogatott és a Szövetség komoly lobbitevékenységére is szükség volt.

A csapat helyzetét tovább nehezítette, hogy a férfi válogatott egyik meghatározó alakja, a győrzámolyi Babos Gábor (kendo 4. dan) az EB előtt nem sokkal térdsérülést szenvedett, ezért most nem tudott a csapattal tartani. Helyét a Budapest Főnix Kendo és Iadio Klub fiatal versenyzője, Szegőfi Ákos (kendo 2. dan) vette át.

Így a Magyar Kendo Válogatott a következő összeállításban vesz részt a XXV. Kendo Európa-bajnokságon:

Férfi csapat
Dubi Sándor (Szigetközi Junior Kendo Klub) 5. dan - csapatkapitány
Váradi Ábel (Magyar-Japán Kendo Klub) 4. dan
Dubi Attila (Szigetközi Junior Kendo Klub) 4. dan
Tóth Balázs (Szegedi Kendo Egyesület) 3. dan
Szegőfi Ákos (Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub) 2. dan

Női csapat
Bővíz Marina (Magyar-Japán Kendo Klub) 4. dan - csapatkapitány
Czimbalmos Mercédesz (Musin Kendo Klub) 4. dan
Tallós Zsófia (Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub) 2. dan
Molnár Eszter (Happu Fudo Kendo Klub) 2. dan
Kocsis Barbara (Bakony Kendo és Iaido Klub) 2. dan

Junior csapat
Komjáti Krisztián (Magyar-Japán Kendo Klub) 2.dan
Szemán Bence (Bakony Kendo Klub) 2.dan
Le Hoang Anh (Magyar-Japán Kendo Klub) 2.dan

Edzők
Abe Tetsushi - Technikai igazgató, férfi csapatedző
Sipos Aranka - Női csapatedző

A csapattal tart még Vadadi Zsolt a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség elnöke, aki mint az Európai Kendo Szövetség kincstárnoka vesz részt az EB-n, illetve Bárány Tibor, a Budapest Főnix Kendo és Iado Klub elnöke, aki a bírói testületben képviseli Magyarországot a versenyen.

A kedvezőtlen előzmények ellenére a csapat elszántan készült az elmúlt hónapokban és mindent elkövetett azért, hogy az eddig elért nagyszerű eredményeket még tovább tudják gyarapítani. A magyar férfi válogatott címvédőként utazik a versenyre, a csapatkapitány Dubi Sándor egyéniben is Európa-bajnokként vesz részt a tornán. Emellett a férfi csapat a tavalyi Világbajnokságon is remekelt, legjobb európaiként bronzérmet szereztek a mieink. A két évvel ezelőtti EB-n Lengyelországban a magyar hölgyek is jó formában vívtak. Csapatban második helyezést szereztek a mieink, Bővíz Marina kapitány pedig egyéniben szerzett bronzérmet.

Az Európa-bajnokság programja követi a már jól megszokott menetrendet. Pénteken az ünnepélyes megnyitóval kezdődő torna első versenyprogramja 10 órától a junior csapat küzdelmekkel indul, majd azt követően a junior egyéni versenyek következnek. Az első nap délutánján a női csapatversenyeket tekinthetik meg a nézők. Szombaton egész nap a férfi csapat küzdelmek zajlanak, vasárnap délelőtt a női egyéniben, délután pedig férfi egyéniben szurkolhatunk a magyar versenyzőkért.

Az EB versenykategóriáinak sorsolását a bajnokság hivatalos weboldalán (http://www.ekc2013germany.de) lehet megtekinteni. A szervezők ígérete szerint a küzdelmek on-line stream-en is nézhetők, ahova már most érdemes feliratkozni. A hivatalos EB oldal média menü pontja alatt folyamatosan frissülő képekkel és youtube videók segítségével is követhetjük a versengést.

Bánáti Zsombor

(Fotó: Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség)