Magyar Kendo, Iaido és Jodo
Szövetség

Bp. 1073. Dob utca 80. I./12.
mobil: +36 20 460 2565
tel./fax: +36 1 342 0034
e-mail: office@kendo.hu

EKB 2017

Spanyolországban taroltak a magyar kendósok

A magyar férfi kendo válogatott Spanyolországban járt egy szemináriummal kiegészült nemzetközi kendo tornán, amit december 6-8 között rendeztek Gandiában. Az első két napon megtartott szemináriumot Naoki Eiga kendo mester (8. dan kendo) vezette.

A magyarok a következő összeállításban utaztak a versenyre: Dubi Sándor csapatkapitány (Szigetközi Junior Kendo Klub), Dubi Attila (Szigetközi Junior Kendo Klub), Babos Gábor (Szigetközi Junior Kendo Klub), Váradi Ábel, (Magyar-Japán Kendo Klub), Tóth Balázs (Szeged Kendo Egyesület), Szegőfi Ákos (Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub).

Dubi Sándor csapatkapitány a következőképpen foglalta össze a hétvégét.

"Valencia mellett, egy kisvárosban, Gandiában került megrendezésre az első Gandia Nemzetközi Kendo Kupa. A verseny 3 versenykategóriából állt. Csapat, női- és férfi egyéni. Csapat kategóriában 3 fős csapatok versenyeztek, ezért a válogatottat ketté osztottuk. Azt, hogy ki melyik csapatban legyen sorsolással döntöttük el. Az "A" csapat Babos Gábor, Váradi Ábel, Dubi Sándor összeállításban, a "B" csapat Szegőfi Ákos, Tóth Balázs, Dubi Attila összeállításban versenyzett.

A döntőt 38 csapat közül a két magyar gárda vívta, melyet a "B" csapat nyert meg. Jól vívtak, megérdemelten lettek elsők.
Egyéniben 140 versenyző indult, itt ismét remekeltünk, hiszen a végső győzelmet Dubi Attila szerezte meg, én pedig harmadik lettem. Attilának nagyon magabiztos, szép vívással, erős koncentrációval sikerült nyernie.


Szegőfi Ákos, Babos Gábor, Tóth Balázs, Váradi Ábel, Dubi Attila, NAOKI EIGA, Dubi Sándor, AKINORI IWAHASHI

A verseny szakmai szempontból nagy kihívás volt nekünk, ez volt az egyik fő ok amiért kimentünk. Nagyon furcsa spanyol stílus ellen gyakorolhattunk, teljesen más kendó ellen, mint amit mi csinálunk. A seme-re sokszor nem reagálnak, vagy olyat csinálnak amire nem számít az ember. Ezért volt jó lehetőség nekünk. Oda kellett figyelnünk, még ha nem is annyira tapasztalt versenyzőkkel kellett összemérnünk az erőnket.

A másik ok amiért mindenképpen szerettünk volna menni az Eiga mester személye volt. A versenyt két napos edzőtábor előzte meg, amit ő vezetett. Sokat tanultunk, szerencsénk volt kétszer is hosszasan beszélgetni vele. Nagyon dícsérte a magyar kendót. Mindenkinek jó tapasztalat volt, jó hangulatban telt ez a pár nap. Összesen kb. 20 órát kendóztunk. A spanyol szervezők rendkívül kedvesek voltak velünk, mindenben segítettek. Ezúton is köszönjük nekik, reméljük visszatérhetünk még."

Bánáti Zsombor